Kuře v lotosových listech
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 200 g Vepřové maso pečené
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 10 g Sůl
 - 100 g Houby čerstvé
 - 8 g Zázvor celý
 - 5 g Pepř bílý
 - 450 g Rýže na sushi
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 40 ml Víno rýžové čínské
 - 1.2 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 40 ml Omáčka sojová světlá
 - 4 ks List lotosu
 - 0.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1006 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 56.6 mg
 - Draslík 448.4 mg
 - Vláknina 7999.9 mg
 - Vitamín A 7999.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži namočíme na hodinu do studené vody, sušené listy lotosu do horké vody, mezitím si připravíme ostatní ingredience.
 - 
                                2
Do vroucí vody vhodíme krevety, povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Do hrnce nastrouháme zázvor, smícháme se sójovou omáčkou a přidáme kuřecí maso, nakrájené na nudličky. Necháme 15 minut marinovat, poté maso v marinádě krátce podusíme.
 - 
                                4
K namočené rýži přilijeme rostlinný olej, přidáme sůl a vaříme 15 minut na mírném ohni,až je rýže měkká a lepivá.
 - 
                                5
Mezitím na rozpálené pánvi wok opečeme vepřové maso na nudličky, krevety a houby. Přilijeme rýžové víno, sójovou omáčku, osladíme, opepříme a přibližně 3 minuty restujeme.
 - 
                                6
Lotosové listy osušíme a rozložíme. Doprostřed každého dáme díl rýže, porci kuřete, směs z woku, znovu díl rýže a nakonec list stočíme a svážeme do pevného balíčku. Balíčky vaříme v páře asi 15 minut, odstavíme a necháme 5 minut dojít.