Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 964.2 mg
 - Vláknina 10417.7 mg
 - Vitamín A 10417.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.6 mg
 - Vitamín E 9.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mangold omyjeme a nasekáme nahrubo. Blanšírujeme ho ve vroucí vodě cca 3 minuty, poté zprudka zchladíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Střídku toastového chleba natrháme na kousky. Rozpálíme polovinu oleje, orestujeme na něm mandle a vyjmeme. Na oleji osmahneme chlebovou střídku, prolisujeme na ni česnek, vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Ve zbylém tuku orestujeme cca 3 minuty při střední teplotě mangold s hrozinkami. Šafrán rozdrobíme do trošky vody, rozmícháme, přidáme k mangoldu. Vrátíme do pánve i chléb a mandle, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na porce a ihned podáváme.