Bramborové závitky se slaninou a chřestem
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 l Voda pitná
 - 2.2 kg Chřest zelený
 - 2 polévková lžíce Estragon
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 55.5 mg
 - Draslík 992.6 mg
 - Vláknina 10219.4 mg
 - Vitamín A 10219.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečlivě očištěné brambory dáme vařit do osolené vody. Chřest opláchneme, oloupeme a uvaříme do měkka se lžičkou cukru a necháme okapat. Uvařené brambory opatrně oloupeme a každou z nich obalíme plátkem slaniny a zajistíme párátkem. Takto připravené brambory pečeme na pánvi. Okapaný chřest urovnáme s opečenými brambory na talíře a přelijeme bylinkovým máslem. Podáváme teplé.
 - 
                                2
Bylinkové máslo:
 - 
                                3
Do rozpuštěného másla vsypeme sekané bylinky: estragon, bazalku a petrželku. Důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku do servírování pokrmu udržujeme v teple.