Pikantní nudle s houbami
Suroviny
- 15 g Houby sušené
 - 455 g Houby čerstvé
 - 200 g Nudle čínské vaječné
 - 75 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
 - 4 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 739.8 mg
 - Vláknina 8780.5 mg
 - Vitamín A 8780.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sušené houby nalijeme vařící vodu. Necháme máčet 15 minut.
 - 
                                2
Podle návodu uvaříme nudle, slitou vodu schováme.
 - 
                                3
Očistíme a na plátky pokrájíme čerstvé houby i jarní cibulku, na jemno nastrouháme zázvor, chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme na malinké kousky.
 - 
                                4
Slijeme vodu ze sušených hub (tu také uschováme pro další použití).
 - 
                                5
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do pánve wok s rozehřátým olejem. Přidáme chilli papričku a zázvor, zprudka osmahneme, poté přidáme houby, 2 minuty restujeme.
 - 
                                6
Přisypeme cibulku, saké, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, cukr a koriandr, zamícháme, přilijeme obě uschované tekutiny. Vaříme ještě 1 - 2 minuty.
 - 
                                7
Na talíři posypeme nasekaným koriandrem.