Květák s brambory
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Květák
 - 1 ks Chilli paprička zelená
 - 2 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1097.8 mg
 - Vláknina 15243.2 mg
 - Vitamín A 15243.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 132 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci ve slupce uvaříme brambory, scedíme vodu a necháme je vychladnout. Následně je oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr. Květák opláchneme, rozporcujeme na jednotlivé růžičky.
 - 
                                2
Na plotnu položíme wok, v němž rozpálíme olej, vsypeme kmín, opražíme, vložíme růžičky květáku, restujeme 2 minuty, pak wok zakryjeme, za dalších pět minut přidáme kostičky brambor. Přisypeme mletý kmín, cayenský pepř, kurkumu a koriandr.
 - 
                                3
Podélně rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka, nasekáme ji, přidáme ke květáku a bramborám. Osolíme, opepříme, pět minut vaříme, během varu průběžně mícháme. Na závěr zasypeme nakrájeným čerstvým koriandrem a servírujeme.