Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Petržel - nať
 - 600 g Telecí kýta
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 60 ml Olej olivový
 - 180 ml Rajčatová šťáva
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 1519.5 mg
 - Vláknina 20221.5 mg
 - Vitamín A 20221.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání.
 - 
                                3
Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.