Kolínka z jehněte s toskánským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 188 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 161 mg
 - Vláknina 15428 mg
 - Vitamín A 15428 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením.
 - 
                                3
Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké.
 - 
                                4
Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou.