Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem
Suroviny
- 144 g Cibule
 - 120 g Hrášek mražený
 - 144 g Mrkev kořen
 - 144 g Pórek
 - 96 g Rajčata
 - 200 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 230 g Těstoviny čtyřvaječné
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 480 g Celer řapíkatý
 - 230 g Pstruh uzený
 - 48 g Tymián čerstvý
 - 96 g Fenykl čerstvý
 - 150 ml Víno bílé
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 4.8 ks Bobkový list
 - 1.2 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.7 l Voda pitná
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 178 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 26.5 mg
 - Draslík 888 mg
 - Vláknina 17774.2 mg
 - Vitamín A 17774.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.
 - 
                                2
Vývar zeleninový [42785]:
 - 
                                3
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.