Pečená krůta s rýžovou nádivkou a omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 95 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 240 mg
 - Draslík 1223.9 mg
 - Vláknina 38.2 mg
 - Vitamín A 38.2 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z krůty odstraníme vnitřnosti a břišní dutinu dosucha vytřeme.
 - 
                                2
Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, zahradními a italskými bylinkami.
 - 
                                3
Připravenou krůtu plníme rýžovou nádivkou s pancettou a rozinkami a připravíme na pečení, tzn. křídla složíme pod trup a nohy svážeme kuchyňskou nití.
 - 
                                4
Krůtu vložíme na rošt velkého pekáče, natřeme olivovou směsí a v rozehřáté troubě na 180 °C pečeme 2 až 2,5 hodiny za občasného polévání vypečenou šťávou. Krůta je upečená, má-li kůže zlatavou barvu a maso je měkké. Pokud na povrchu rychle hnědne, překryjeme ji alobalem.
 - 
                                5
Hotovou krůtu vytáhneme z trouby a položíme na velkou mísu, šťávu necháme v pekáči, překryjeme fólií a 15 minut necháme přikryté.
 - 
                                6
Omáčku připravíme ohřátím 2 lžic vypečené šťávy s výpečky, do které přidáme mouku a restujeme do hněda za neustálého míchání, po lžičkách přidáváme drůbeží vývar a umícháme do hladké husté omáčky.