Vepřové kotlety v mandlovém županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 124.2 mg
 - Draslík 1249 mg
 - Vláknina 18209.8 mg
 - Vitamín A 18209.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.3 mg
 - Vitamín E 10.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na ploché míse nebo v hlubokém talíři smícháme nasekané mandle, tymián, sůl a pepř.
 - 
                                2
Vepřové kotlety krátce opláchneme studenou vodou, důkladně osušíme kuchyňským papírem a několikrát obrátíme v mandlové směsi. Mandlovou panádu pevně přitiskneme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme při střední teplotě olej. Kotlety vložíme do pánve, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5 minut. Otočíme a kotlety z druhé strany opékáme rovněž 5 minut dozlatova. Potom je vyndáme z pánve, vložíme do ohnivzdorné mísy a dopečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Vypečená šťáva šťáva by měla být po dopečení světlá.
 - 
                                4
Pánev vytřeme kuchyňským papírem jen tak, aby zůstala lehce mastná. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na špalíky. Z červeného zelí odstraníme vrchní listy, hlávku rozkrojíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky.
 - 
                                5
Rozpálíme pánev a vsypeme nakrájené hrušky. Snížíme teplotu a mícháme, dokud hrušky nezhnědnou. Přidáme červené zelí, přilijeme víno nebo vodu a při nízké teplotě zakryté dusíme, dokud zelí nezměkne.
 - 
                                6
Na talíře rozdělíme zelí a hrušky, maso vyndáme z trouby a na každý talíř dáme jednu kotletu v županu.