Guláš z mořského ďasa s paprikou
Suroviny
- 500 g Mořský ďas
 - 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Vývar rybí
 - 0.02 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 808 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 62.5 mg
 - Draslík 1594.4 mg
 - Vláknina 7271.5 mg
 - Vitamín A 7271.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 166.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.
 - 
                                3
Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.