Mořské plody v listovém těstě
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 100 g Rajčata
 - 150 g Vepřový bok uzený
 - 500 g Mořské plody mix
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 6 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Martell cognac
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 738 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 362.7 mg
 - Vláknina 20979.1 mg
 - Vitamín A 20979.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.
 - 
                                4
Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.