Kuře Vlasty Buriana
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Mandle plátky
 - 50 g Olej slunečnicový
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1416 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 1416 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 751.5 mg
 - Draslík 596.7 mg
 - Vláknina 7719.5 mg
 - Vitamín A 7719.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velká kuřecí prsa rozdělíme na 2 plátky, které naklepeme a opečeme dorůžova po obou stranách.
 - 
                                2
Nasucho opražíme mandlové lupínky.
 - 
                                3
V kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme vejce a sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 4 mm otvor a celý obsah vymačkáme do slané vody vařící se v širokém kastrolu. Vaříme 4-5 minut, pak vzniklé uvařené nudle scedíme, propláchneme, částečně překrájíme a rozdělíme na 2 talíře. Na uvařené nudle položíme opečená prsa.
 - 
                                4
Oloupeme velké sladké jablko, ze středu ukrojíme 2 silné plátky, větším tvořítkem z nich vykrojíme jaderník a poprášíme je paprikou. Plátky pak po jedné straně osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem, obrátíme je, do prostředků vložíme syrové žloutky a dosmahneme. Jablka položíme na opečená prsa.
 - 
                                5
Do výpeku na pánvi po pečení prsou přidáme kečup, přisolíme povaříme a metličkou všleháme 50 g másla. Hotovou omáčku přelijeme přes porce.
 - 
                                6
Pokrm servírujeme posypaný upraženými mandlovými lupínky.