Salát ze svíčkové s barevným chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 354.3 mg
 - Vláknina 1356 mg
 - Vitamín A 1356 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Z obou stran osolíme, opepříme, vložíme do rozpálené pánve a po obou stranách zprudka opečeme. Poté pokrájíme na nudličky a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Upravíme na talíře a proložíme krájenými sušenými rajčaty.
 - 
                                3
Bílý i zelený chřest spaříme horkou vodou, ve které předem rozpustíme máslo, citronovou šťávu a cukr. Chřest rozdělíme na talíře k masu a vše posypeme strouhaným parmezánem.
 - 
                                4
Salát ihned podáváme.