Maso v jogurtu s pečenými novými brambory
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kg Brambory
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 1687.3 mg
 - Vláknina 23074.7 mg
 - Vitamín A 23074.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                2
Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.
 - 
                                3
Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.
 - 
                                4
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.
 - 
                                5
Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.