Mušličkové muffiny s uzeným
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Sýr Čedar
 - 100 g Uzené maso vařené
 - 150 g Hrášek mražený
 - 200 g Mušličky bezvaječné těstoviny
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.24 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 154.9 mg
 - Draslík 225.3 mg
 - Vláknina 1555.8 mg
 - Vitamín A 1555.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny mušličky uvaříme v 1 litru vody se solí téměř do měkka, musíme dát pozor, aby nebyly převařené. Mušličky scedíme, necháme okapat, očištěnou jarní cibulku i se zelenou natí pokrájíme nadrobno. Vařené uzené maso rozkrájíme na kostičky. Malé čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a krájíme na plátky, které ještě překrojíme na polovinu. Tvrdý sýr nastrouháme. Omyté bylinky (petrželku a bazalku) drobně pokrájíme. V misce vyšleháme smetanu s vejci, ochutíme hořčicí, solí a čerstvě pomletým pepřem.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, poté k ní přidáme houby, nadrobno posekaný česnek a směs orestujeme. Cibulku i žampióny dáme do mísy, přidáme uzené maso, sýr, mražený hrášek, bylinky a vše znovu důkladně promícháme. Nakonec přimícháme uvařené mušličky. Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem, vysypeme moukou a naplníme je do dvou třetin. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 30 minut. Krátce po vychladnutí je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme teplé i studené.