Katalánské žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 686.2 mg
 - Vláknina 5145 mg
 - Vitamín A 5145 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené chilli papričky rozkrojíme a pod tekoucí vodou pečlivě odstraníme jadérka, která jsou její nejpálivější částí. Dužinu nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
Žampiony očistíme navlhčeným papírovým ubrouskem. Větší hlavičky překrojíme na půlky nebo na čtvrtky.
 - 
                                3
Oloupané stroužky česneku pokrájíme na velmi tenké plátky, z části petrželové natě otrháme lístky a ostrým nožem je rozkrájíme nadrobno.
 - 
                                4
Několik celých snítek uschováme na ozdobu hotového pokrmu.
 - 
                                5
V široké pánvi rozehřejeme olej, na kterém prudce restujeme žampiony chilli papričku a česnek. Po 4 minutách přidáme nasekanou petrželku a ještě 2 minuty opékáme.
 - 
                                6
Hotový pokrm osolíme, ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme.