Louisianské kuře s rýží
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 1300 g Kuře
 - 500 g Rýže
 - 1000 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 20 ks Olivy
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1075 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 1432 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 243.8 mg
 - Draslík 1098.3 mg
 - Vláknina 6128.3 mg
 - Vitamín A 6128.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Střední kuře dobře omyjeme, osušíme, částečně vykostíme a rozdělíme na 8 porcí. Z paprik a chilli papriček odstraníme stopky a semena, papriky nakrájíme na větší kusy, papričky nadrobno posekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme na půl minuty rajčata, pak je oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostky. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme olej. Porce kuřete osolíme, lehce poprášíme cayenským pepřem a opepříme. Potom je opečeme po obou stranách po 5 minutách do zlatohněda a přendáme je na talíř. Ve výpeku pak 4 minuty restujeme papriky, hotové je vyndáme z pánve a odložíme. Pak na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme papričky, rajčata, bílou dlouhozrnnou rýži, mletou papriku s 1,5 lžičky soli a za stálého míchání vše 2 minuty opékáme.
 - 
                                3
Směs na pánvi pak zalijeme horkým drůbežím vývarem, 10 minut při nižší teplotě povaříme, vložíme kuře s paprikami, přikryjeme a asi 20 minut dusíme do změknutí rýže.
 - 
                                4
Porce na talíři ozdobíme rozčtvrcenými vypeckovanými olivami a pokapeme tabascem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
