Veganský bramborový guláš
Suroviny
- 1500 g Brambory
 - 1500 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Paprika červená
 - 4 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 6098 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 2355.9 mg
 - Vláknina 42211.4 mg
 - Vitamín A 42211.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.2 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty.
 - 
                                2
Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
 - 
                                3
Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami.