Krůtí prsa v žampiónové omáčce
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Krůtí prsa
 - 50 ml Sherry brandy
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Smetana na šlehání
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Brokolice
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 1043.2 mg
 - Vláknina 8761.1 mg
 - Vitamín A 8761.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať.
 - 
                                4
Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                5
Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice.