Brambory pečené s provensálským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1073 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1652.1 mg
 - Vláknina 21833.3 mg
 - Vitamín A 21833.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.)
 - 
                                2
Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké.