Indický čočkový dhal
Suroviny
- 500 g Čočka červená
 - 10 g Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 999.4 mg
 - Vláknina 31903.6 mg
 - Vitamín A 31903.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi na oleji zprudka orestujeme všechno koření (kromě soli a čerstvého zázvoru.) Po 1 minutě restování přidáme jemně nasekanou cibuli, ztlumíme příkon tepla a cibuli necháme zpěnit. Přisypeme dobře propláchnutou červenou čočku, osmahneme a zalijeme vroucí vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolíme a vaříme asi 15 minut, aby čočka měla kašovitou konzistenci. Během vaření můžeme podle potřeby přilít vodu.
 - 
                                2
Do uvařené čočky vmícháme nadrobno nakrájená rajčata, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nasekanou koriandrovou nať.