Mušle svatého Jakuba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 21.6 mg
 - Draslík 1275.3 mg
 - Vláknina 4319.5 mg
 - Vitamín A 4319.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi potřené olejem prohřejeme tvaroh spolu s jemně nakrájenou šalotkou.
 - 
                                2
Přidáme osolené a opepřené svatojakubské mušle a restujeme je nejdříve zprudka, potom zvolna, aby zezlátly. Mušle vyjmeme z pánve a necháme stranou.
 - 
                                3
Do pánve dáme omytý šťovík a restujeme zvolna asi 10 minut.
 - 
                                4
Šťovík rozložíme na talíře, na něj upravíme mušle a přelijeme omáčkou.