Smetanové kuřecí nudličky s hlívou a těstovinou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 100 g Kuřecí prsa
 - 100 g Těstoviny Farfalle
 - 60 ml Smetana 10 % tuku
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 836 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 206.9 mg
 - Vláknina 3435.6 mg
 - Vitamín A 3435.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené kuřecí maso a hlívu ústřičnou nakrájíme na úzké nudličky. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Velmi malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme kuřecí maso s hlívou (2-3 minuty), za stálého míchání přidáme cibulku a chilli. Společně vše restujeme ještě 2-3 minuty. Pak směs dochutíme solí, kmínem a pepřem. Přilejeme smetanu a 2-3 minuty při mírné teplotě maso podusíme doměkka.
 - 
                                3
Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, do vroucí vody nasypeme těstovinové motýlky (farfalle) a uvaříme je podle návodu al dente - na skus. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, přimícháme je ke kuřecím nudličkám s houbami a podáváme.