Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem
Suroviny
- 100 g Krůtí prsa
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Lilek
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 956 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 1020 mg
 - Vláknina 32984.1 mg
 - Vitamín A 32984.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.
 - 
                                2
Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.