Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami
Suroviny
- 75 g Anglická slanina
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 400 g Těstoviny Rigatoni
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Salám Poličan
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 288.3 mg
 - Vláknina 11425.5 mg
 - Vitamín A 11425.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky a společně s bobkovým listem orestujeme na rozehřátém másle a oleji až cibule změkne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený salám a mícháme dokud slanina nezhnědne.
 - 
                                2
Polovinu rajčat scedíme, rozmačkáme a vložíme do pánve. Ostatní rajčata použijeme celá. Ochutíme solí a pepřem a při nízké teplotě cca 30min povaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                4
Vrátíme je do hrnce, smícháme s omáčkou a čerstvým oreganem, rozdělíme na talíře a podáváme.