Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem
Suroviny
- 1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
 - 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 1 ks Pstruh
 - 1 hrst Máta
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 1 polévková lžíce Džem brusinkový
 - 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1280 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 824 mg
 - Bílkoviny 113 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 290 mg
 - Draslík 2166.8 mg
 - Vláknina 6588.2 mg
 - Vitamín A 6588.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.
 - 
                                2
Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.
 - 
                                3
Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.