Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
 - 1.71 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mandle plátky
 - 50 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 91 mg
 - Draslík 522.2 mg
 - Vláknina 1215.5 mg
 - Vitamín A 1215.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením.
 - 
                                2
Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přilijeme vývar, přidáme plátky mandlí a smetanu. Rozmícháme, chvíli povaříme, nakonec podle chuti osolíme.
 - 
                                3
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.