Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 hrst Rukola
 - 3 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Tuňák obecný
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 0.8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 686.1 mg
 - Vláknina 416.1 mg
 - Vitamín A 416.1 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.
 - 
                                2
Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.