Lilek s rýžovou náplní
Suroviny
- 240 g Cibule
 - 300 g Rýže loupaná
 - 6 g Petržel - nať
 - 6 g Kopr čerstvý
 - 10 g Oříšky piniové
 - 6 g Máta
 - 200 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Lilek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 810.3 mg
 - Vláknina 26470.2 mg
 - Vitamín A 26470.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.
 - 
                                2
Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.
 - 
                                3
Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.
 - 
                                4
Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.