Bifteky mleté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 3.33 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 604.3 mg
  • Vláknina 2085.2 mg
  • Vitamín A 2085.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze svíčkové naškrabeme, nebo nebo najemno nakrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí a umeleme na masovém strojku. Přisypeme sůl, pepř, kmín a saturejku. Necháme pár minut odležet, aby se v masu rozpustilo koření a maso dostalo výraznější chuť. Asi po dvaceti minutách vmícháme do mletého masa dvě lžíce vody, vytvoříme 4 plátky asi 2 cm vysoké a na rozpáleném oleji opékáme z každé strany asi 4 minuty.

  • 2

    Ihned podáváme nejlépe s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu