Lasagne kuřecí
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
 - 75 g Sýr Parmezán
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Lasagne
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1 dl Voda pitná
 - 6 dl Mléko polotučné
 - 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 928 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 484 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 160.1 mg
 - Draslík 493.6 mg
 - Vláknina 1892.3 mg
 - Vitamín A 1892.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vařící vodou uvaříme dle návodu lasagne. Vymažeme ohnivzdornou misku.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme česnek, žampiony a kuřecí maso a smažíme 4 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme víno, uvedeme do varu a povaříme 5 minut. Přidáme cukr, rajčatový protlak a dusíme, aby maso změklo. Omáčka by měla zhoustnout.
 - 
                                3
Uděláme bešamelovou omáčku, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme mouku a za neustálého míchání smažíme 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme mléko a vymícháme hladkou omáčku. Vrátíme pánev na oheň, uvedeme do varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladit, přidáme vejce a polovinu sýra. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Do vymazané misky dáme dospodu 3 plátky lasagní, na ně kuřecí směs, znovu 3 plátky lasagní a směs a poté 3 plátky lasagní a bešamelovou omáčku zasypanou parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě dozlatova cca 30 minut.
 - 
                                5
Podáváme horké.