Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami
Suroviny
- 8.89 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Libeček
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Brutnák
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 184.3 mg
 - Draslík 1241.4 mg
 - Vláknina 14308.2 mg
 - Vitamín A 14308.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory a nahrubo nastrouháme. Necháme je okapat na cedníku, vyloženém navlhčeným lněným ubrouskem. Poté vyklopíme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, všechny bylinky opláchneme, otřepeme a lístky najemno posekáme. Do brambor vmícháme cibuli, bylinky, mléko, vejce, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme trochu sádla, z bramborové hmoty tvoříme placičky a opékáme. Hotové osušíme na papírové utěrce a uchováme teplé v troubě, zahřáté na 75C.