Veronský těstovinový salát
Suroviny
- 150 g Artyčoky
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Bazalka
 - 70 g Olivy černé
 - 100 g Šunka parmská
 - 80 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 250 g Okurka salátová
 - 150 g Těstoviny penne
 - 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 80 ml Voda pitná
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 607 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 75.6 mg
 - Draslík 591.4 mg
 - Vláknina 5846.3 mg
 - Vitamín A 5846.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa vyřežeme řízky a trochu neklepeme.
 - 
                                2
Rozmícháme citronovou šťávu s česnekem a ve směsi obalíme kuřecí maso. Maso uložíme nejméně na 3 hodiny nebo přes noc do chladničky. Maso v marinádě občas obrátíme.
 - 
                                3
Nakrájíme šunku na nudličky, okurku podélně rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Maso vyjmeme z marinády, opepříme je a smažíme na oleji asi 4 minuty na každé straně dozlatova. Hotové řízky vyjmeme z pánve, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
 - 
                                5
Zálivka: V hrnci smícháme olej, bílý vinný ocet, pepř a hořčici. Kukuřičnou moučku rozmícháme ve vodě na hladkou kaši a přilijeme ji do rendlíku. Šleháme při střední teplotě asi 2 minuty, až se zálivka začne vařit a houstnout. Přidáme do ní smetanu, bazalku a sůl a mícháme, dokud se neprohřeje.
 - 
                                6
Těstoviny, kuřecí maso, okurky, šunku, sušená rajčata, olivy a srdíčka artyčoků smícháme ve velké míse a zalijeme teplou zálivkou. Mírně promícháme a ozdobíme hoblinkami parmezánu.