Kotlety na švédský způsob
Suroviny
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Citrony
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1577 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 111 g
- Sodík 3962 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 506.5 mg
- Draslík 2541.2 mg
- Vláknina 13725 mg
- Vitamín A 13725 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, osolíme a poprášíme moukou.
-
2
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a plátky na ní osmahneme po obou stranách.
-
3
Utřeneme sardele, strouhanou citrónovou kůru a petrželku, směsí potřeme jednu stranu plátků a krátce osmahneme.
-
4
Dusíme při podlévání vývaru z kostí doměkka.
-
5
Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a chvíly povaříme.