Pikantní vepřové plátky z Vysočiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 929.8 mg
 - Vláknina 5414.8 mg
 - Vitamín A 5414.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 116.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Vepřové maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme je alespoň hodinu marinovat.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
 - 
                                5
Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Pak do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.