Klasické lasagne z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1084 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 81.3 mg
 - Draslík 735.2 mg
 - Vláknina 3092 mg
 - Vitamín A 3092 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
 - 
                                2
Přidáme maso a koření a opečeme dohněda.
 - 
                                3
Poté přidáme rajčata a prohřejeme. Ochutnáme a podle chuti přidáme sůl a cukr.
 - 
                                4
Do zapékací misky dáme na dno trochu bešamelové omáčky.
 - 
                                5
Lasagne povaříme tak 3 minuty (postupně, aby se neslepily) a dáme první vstvu na bešamel do pekáčku. Nyní dáme masovou směs, bešamel a další vrstvu lasagní.
 - 
                                6
Končíme vrstvou masové směsi, na kterou nasypeme strouhaný eidam.
 - 
                                7
Pečeme 30 minut na 200 °C.