Guláš
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 500 g Hovězí kližka
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule červená
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 8.7 mg
 - Draslík 332.5 mg
 - Vláknina 6708.3 mg
 - Vitamín A 6708.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
 - 
                                3
Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.