Zimní Minestrone
Suroviny
- 50 g Ječné kroupy
 - 200 g Kapusta hlávková
 - 20 g Celer řapíkatý
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Kuřecí vývar
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 406.5 mg
 - Vláknina 12989.3 mg
 - Vitamín A 12989.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.
 - 
                                2
Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.
 - 
                                3
Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.
 - 
                                4
Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
 - 
                                5
Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.
 - 
                                6
Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.