Cioppino
Suroviny
- 7 g Cukr třtinový
 - 300 g Halibut atlantický
 - 300 g Krevety tygří - loupané
 - 300 g Mušle slávky
 - 7 g Chilli papričky - vločky
 - 400 g rajčata v konzervě
 - 250 ml Víno bílé
 - 750 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Fenyklová semínka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Fenykl obecný
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 742 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 649.6 mg
 - Vláknina 5185.5 mg
 - Vitamín A 5185.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme.
 - 
                                2
Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny.
 - 
                                3
Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme.
 - 
                                4
Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít.
 - 
                                5
Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr.
 - 
                                6
Podáváme posypané petrželkou.
 - 
                                7
Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže.