Smažený květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 136.8 mg
 - Draslík 571.5 mg
 - Vláknina 7509.4 mg
 - Vitamín A 7509.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák uvaříme v osolené vodě, můžeme jej před vařením rozporcovat na růžičky. Vaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Slijeme vodu a necháme květák vychladnout.
 - 
                                3
Růžičky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
 - 
                                4
Smažíme v horkém tuku dozlatova po všech stranách.