Zelenina s kuřecím masem
Suroviny
- 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Brokolice
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.84 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 177 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 733.2 mg
 - Vláknina 12261.8 mg
 - Vitamín A 12261.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme zeleninu a podusíme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, okořeníme, hrnec uzavřeme a vše zvolna vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.