Zelenina dušená s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 370 g Mrkev kořen
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 219 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 773.5 mg
  • Vláknina 12542.2 mg
  • Vitamín A 12542.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev a kedlubny nakrájíme na plátky, fazolky několikrát překrojíme.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opečeme je v kastrolu na oleji, přidáme připravenou zeleninu, na plátky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.

  • 3

    Přidáme nasekané bylinky, přilijeme 750 ml vody, vaříme asi 15 minut.

  • 4

    Maso vyjmeme, po vychladnutí nakrájíme na kousky. Vrátíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu