Polévka toskánská telecí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 1134 mg
 - Bílkoviny 86 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 355.5 mg
 - Draslík 1133.7 mg
 - Vláknina 11224.2 mg
 - Vitamín A 11224.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce dáme telecí maso, hrášek, vývar a vodu a vše uvedeme do varu. Lžící s dírami sbíráme po vrchu pěnu. Vaříme 25 minut. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, tuřín, rajčata, cibuli a bazalku. Můžeme osolit a opepřit. Necháme vařit 2 hodiny a sebereme občas z povrchu pěnu. Hrnec sudnáme ze sporáku a necháme 2 hodiny stranou.
 - 
                                2
Poté hrnec dáme na střední plamen a uvedeme obsah do varu. Přidáme vermicelli a 12 minut vaříme. Vyndáme a vyhodíme bazalku.
 - 
                                3
Okamžitě podáváme.