Polévka fazolová se slaninou a česnekem
Suroviny
- 225 g Slanina vepřová
 - 200 g Rajčata
 - 400 g Fazole bílé
 - 100 g Sýr Čedar
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 7 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 1503 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 67.7 mg
 - Draslík 553.1 mg
 - Vláknina 7948.3 mg
 - Vitamín A 7948.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rozpálené pánve vložíme dva plátky pokrájené slaniny a smažíme 4 minuty, dokud slanina nepustí tuk a nepropeče se. Poté dáme na talíř a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do velkého hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a olej. Smažíme 4 minuty. Nakrájíme zbývající slaninu a s česnekem ji přidáme do hrnce. Zakryjeme pokličkou a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, vývar, uvařené fazole, tymián a rajčatový protlak. Zakryjeme pokličkou a vaříme 8 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a servírujeme. Každou porci posypeme křupavou slaninou a strouhaným sýrem.