Vepřové kotlety na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 629.4 mg
 - Vláknina 3255.5 mg
 - Vitamín A 3255.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké.