Ostrý jamajský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 1565.9 mg
 - Vláknina 18397.2 mg
 - Vitamín A 18397.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
 - 
                                2
Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.