Velikonoční bábovka s uzeným masem
Suroviny
- 600 g Vepřová uzená plec
 - 120 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Rohlíky bílé
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Kopřiva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1622 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 595.7 mg
 - Draslík 199.6 mg
 - Vláknina 10989.7 mg
 - Vitamín A 10989.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 201.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci, vývar odložíme, maso nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a drobně nasekáme, petrželovou nať nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V míse rohlíky přelijeme 180 ml vývaru z uzeného masa a necháme vsáknout. Poté přimícháme v mléce rozšlehaná vejce, maso, kopřivy, petrželovou nať, sůl, koření a dobře promícháme. Směs necháme alespoň deset minut odležet, poté vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali a vysypali. Povrch uhladíme a bábovku pečeme v předehřáté troubě, až se těsto nebude lepit na špejli.
 - 
                                3
Upečenou bábovku vyklopíme na servírovací talíř, rozkrájíme a podáváme.