Nakládaný chřest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 19 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z předepsaného množství surovin připravíme jednu 750g sklenici nakládaného chřestu.
 - 
                                2
Kilogram chřestu omyjeme a odřízneme dřevité části. Chřest svážeme do malých svazků a asi 5 minut povaříme ve slané vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Paličky chřestu naskládáme do sklenice špičkami nahoru, tím zabráníme jejich poškození.
 - 
                                3
Do vroucí vody přidáme ocet ( na litr vody jednu lžíci octa) a sůl (přibližně 15 g na litr vody) a tento nálev vlijeme do sklenice s chřestem. Sklenici pečlivě uzavřeme a v tlakovém hrnci zavaříme, postupujeme podle návodu výrobce tlakového hrnce.