Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Vývar slepičí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 529 mg
  • Draslík 123.3 mg
  • Vláknina 1044.8 mg
  • Vitamín A 1044.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme jako ztracená.

  • 2

    Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.

  • 3

    Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.

  • 4

    Jako přílohu podáváme bílý chléb.

Komentáře k receptu